Raiola: Ibrahimović ima mnogo ponuda, ali želi ostati u Manchester Unitedu

Home

Raiola: Ibrahimović ima mnogo ponuda, ali želi ostati u Manchester Unitedu

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović se oporavlja nakon operacije koljena, a iako njegov ugovor ističe za mjesec dana, on želi produžiti saradnju.

Njegov agent Mino Raiola tvrdi da napadač ima još mnogo drugih ponuda.

Ibrahimović se neće vratiti na teren prije 2018. godine, ali je njegova želja da ostane u Engleskoj, tačnije u Manchester Unitedu.

"On želi ostati u Engleskoj, na vrhu, a također smatra da može biti koristan Manchester Unitedu. Osim toga, može biti vrijedan igrač i drugim klubovima, ali zasad ne želimo govoriti o tome. Vidjet ćemo šta obje strane žele", izjavio je Raiola.

Ibrahimović je postao veoma popularan nakon što je u United stigao iz PSG-a kao slobodan igrač prošlog ljeta. Odigrao je 46 utakmice u kojima je postigao 28 golova, a s

ezonu je prije vremena završio zbog povrede koju je doživio protiv Anderlechta u Evropskoj ligi u aprilu.

Ibra je morao na operaciju koljena, a zbog oporavka će propustiti polovinu naredne sezone.

Ipak, ponuda ne nedostaje.

"Imamo mnogo ponuda i ideja, moramo ih analizirati. Ibrahimović je bio sjajan u Manchester Unitedu, a sada je na klubu i meni da vidimo šta budućnost donosi. Zasad, najvažnije je da se uspješno oporavi, a onda ćemo vidjeti", završio je Raiola.

Engleski mediji su ranije pisali da Crveni vragovi ne namjeravaju iskusnom napadaču ponuditi saradnju, kao i to da njegova porodica napušta Englesku.

 

(Izvor: Klix.ba)

 

 

Objavito: Wed, 05/31/2017 - 12:28

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top