Ranjeni policajac iz Mostara u stabilnom stanju, političari traže pomoć građana u otkrivanju počinioca

Policajac koji je jutros oko dva sata ranjen u Mostaru prilikom razmjene vatre s pljačkašima objekta u Dolini sunca, posjetile su brojne političke delegacije Grada Mostara, HNK, Federacije BiH...

Edin Mušić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH nakon posjete je kazao da je čin ranjavanja policajca zabrinjavajući i da treba zatražiti od istražnih organa da poduzmu sve mjere kako bi se počinioci izveli pred lice pravde.

Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine HNK, kazao je da bi ovom prilikom trebalo pohvaliti i reakciju građana koji su prijavili krađu, te brzu reakciju policije.

"Treba poduzeti sve mjere da se počinioci ovog kaznenog dijela privedu i kazne kako zakon predviđa. Pozivam i sve građane koji imaju bilo kakva saznanja o osobama koje su pucale na policajce, a nalaze se u bijegu, da se jave policiji i pomognu u istrazi", izjavio je Špago.

Ljekar Safet Omerović izvjestio je o stanju ranjenog policajca, kojem je u toku dana urađen operativni zahvat na desnoj ruci.

"Njegovo stanje je stabilno, nema životne ugroženosti, zadobio je teške tjelesne povrede. Imamo oštećenje i koštanih i zglobnih struktura. Zarastanje i rehabilitacija će tražiti više vremena", kazao je Omerović.

Ranjenog policajca posjetili su i ministar MUP-a Slađan Bevanda, glavni tužitelj Zdenko Kovač, te gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Podsjećamo, jutros oko dva sata, nakon poziva građana, policijska patrola sukobila se s četiri maskirane osobe koje su u mostarskom naselju Dolina sunca željele opljačkati jedan poslovni objekat. Pljačkaši su na patrolu zapucali iz vatrenog oružja i tom prilikom ranili dvadesetpetogodišnjeg policajca Đ.H.