Raspisana potjernica u EU: Fadil S. izbo bivšu djevojku, život joj ugrožen

Home

Raspisana potjernica u EU: Fadil S. izbo bivšu djevojku, život joj ugrožen


Austrijska policija raspisala je potragu za 36-godišnjim Fadilom S. iz BiH koji je osumnjičen da je u ponedjeljak na ulici u gradu Welsu brutalno izbo svoju bivšu djevojku (49).

Tužilaštvo je već formiralo predmet te se 36-godišnjak tereti za pokušaj ubistva. Pravosudni organi su saopćili da ne isključuju mogući bijeg Bosanca izvan granica Austrije, zbog čega je na tlu cijele EU raspisana potjernica.

Kako prenosi portal Nachrichten.at, između njih dvoje je prvo izbila svađa nakon čega je žena pokušala pobjeći iz parkiranog Audija TT. Međutim, 36-godišnjak je uspio uhvatiti te joj je doslovno zabio nož u leđa.

Jedan svjedok je sve ovo vidio u retrovizoru svoga automobila. Kako se izvještava, nakon toga je napadač ušao u vozilo svoje bivše djevojke, te pobjegao u nepoznatom pravcu.

Žrtva je nedugo nakon toga prevezena u Klinku Wels gdje je operirana. Nachricthen.atpiše da se ona jučer nalazila u životnoj opasnosti.

Kako se navodi, Fadil S. je od ranije policiji poznat kao višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela, koje je počinio čak i kao maloljetna osoba.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 04/10/2017 - 08:40

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top