fbpx Rat se zahuktava: Sirijci izvršili zračni napad, a onda je stigao žestok odgovor Izraela!

Rat se zahuktava: Sirijci izvršili zračni napad, a onda je stigao žestok odgovor Izraela!

Home

Rat se zahuktava: Sirijci izvršili zračni napad, a onda je stigao žestok odgovor Izraela!


Izraelske snage uzvratile su vatru Siriji, nakon što je nekoliko projektila iz te ratom razorene zemlje danas ponovo pogodilo Golansku visoravan, saopćila je izraelska vojska.

To je druga takva razmjena vatre za dva dana, naglašava AFP.

Kako se navodi u saopćenju izraelske vojske, meta su bile dvije pozicije artiljerije i jedan kamion za municiju, koji pripadaju snagama sirijske vlade.

U saopćenju se ističe da je vojska naredila Izraelcima da se drže dalje od otvorenih područja u blizini Kuneitre, grada na sjeverozapadu Sirije u kojem se vode intenzivni unutrašnji sukobi.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je izjavio da Izrael neće tolerisati prelivanje sirijskog sukoba na svoju teritoriju, kao i da će snažno odgovoriti na svaki napad.

Nekoliko osoba je jučer ubijeno u napadu izraleskih aviona na Siriju, koji se dogodio nakon što je 10 projektila iz te ratom razorene zemlje pogodilo Golansku visoravan, javili su sirijska novinska agencija SANA i portparol izraelske vojske.

Prema navodima Sirijske opservatorije za ljudska prava, čije je sjedište u Velikoj Britaniji, dva sirijska vojnika ubijena su u napadu Izraela.

 

(Izvor: Fena)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 25/06/2017 - 20:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top