Razguli iz moje njive ili kako je Ronaldo podigao cijenu zemljišta u BiH

Home

Razguli iz moje njive ili kako je Ronaldo podigao cijenu zemljišta u BiH


U Bosni vala možeš baš sve prodati.Odavno „muda pod bubrege“, a imamo i vrhunske „prodavače magle“.

PIŠE: Kenan Alagić

I sad na to sve, prodajemo busenje sa zeničke livade ( Portugalci su bili u pravu ovaj put, ravnija i uslovnija je površina Marsa).

Taman kad je Ronaldo „zategao“ da je onako katilski pizdekne u gol, jedan busen zemlje, pijeska i trave, koji je očito samo više natopljen patriotizmom, nego vodom, uspravio se koliko je dug i širok, blatnjav i od trave čupav i skrenuo loptu sa najvrijednijih nogu na svijetu.

Sasvim očekivano portugalski ljepotan sav bijes iskalio je na nedužnom zeničkom busenu, istrgao ga i nemarno bacio na stranu.

No, kako je Bosna zemlja brižnih i emotivnih ljudi, nakon utakmice našao se jedan dobri Zeničanin koji je uspio udomiti taj busen za simboličnih 5 hiljada eura jednom Visočaku, barem tako pišu mediji.

Na taj način mu bar malo vratio za svo kamenje koje su Visočaci njima prodali pod piramidu.

Još jednom se pokazalo veliko bosansko srce, kad se mora „odvojiti od usta“ kako bi se pomoglo busenu u nevolji.

I da se nije digao, mislim taj busen, ko kaže da bi ga Ronaldo zabio, mislim gol.

Ne zaboravimo da je tu noć posljednja prepreka bio plećati Trebinjac, Asmir Begović, čovjek kojem se ruke mogu istegnuti i duže nego što mislimo, kao u nekoj reklami TOP SHOP.

„Ako naručite Asmira Begovića, na poklon dobijate plasman na EURO“. Asmir beže, kapa, fes, šubara do poda !

Pa sad vi vagnite ko je veći frajer, Asmir ili busen.

Meni je Asmir, meni je i Edin, Vedad, Miralem ,Zvjezdan, Darko, Saša, Adnan, Sanel…Safet, Borče, Elvir…

Dakle nije nas spasio busen.Ustvari nije nas ni trebalo spašavati.Nije bilo potrebe, mi smo se brinuli sami za sebe.Imali su i oni svoje busenje, zasmetalo je Vedi, samo što ni jedan Portugalac neće dati ni jedan euro za taj busen.

I vidiš sad opet u čemu je kvaka.Zapne Ronaldu i odmah 5 hiljada, a zapne Vedadu pa ni jedan euro.

Pa oni onako nadmeni imaju računa dati i 10 hiljada za onaj Vedin busen.

I što je najgore, mi smo tako sitnodušni da je Ronaldu zapeo busen, a Vedad nije bio zagrijan, uigran, nije bio njegov dan.E, pa ne može.
Ronaldo jednom dodje ili ne dođe i digne cijenu zemljišta.

Dragi Ronaldo, mi nemamo pare ni za ovakvo zemljište, a ako ti još koji put dođeš i zapneš, cijena tog zemljišta će skočiti da će šaka te zemlje koju ti dotakneš biti skuplja od jurta za poslovni prostor u centru Dobrovnika.

Nemoj da te Bog nanese da dođeš ovdje u Neum, na kakvo jezero ili centar nekog našeg većeg grada, da slučajno zapneš za kakav morski kamičak, busen pored jezera ili se očešeš od kakvu zgradu.Pa ko će to moći kupiti.

Skupa je druže kod nas zemlja i bez tebe.

Mi smo to skupo platili svih ovih godina i nećemo je prodati kad god se ko od nju očeše, zapne za nju.Vjeruj mi, bilo je i skupljih nogu koje su po njoj hodale, pa je nismo prodavali.

Neka tebe tamo gdje si, svakako mi tebi dolazimo u utorak naveče, pa ćemo vidjeti.Možda mi sebi ponesemo koji busen kao uspomenu na historijski uspjeh naših nogometaša i ove generacije.Pa šta košta, da košta.Akobogda…

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 00:11

Facebook komentari

Back to top