Razlikuje li se premijer Rošić od klasičnih SDA-ovih moćnika?!

Home

Razlikuje li se premijer Rošić od klasičnih SDA-ovih moćnika?!


Sa katastrofalnim stanjem u Budžetu Unsko-sanskog kantona premijer Rošić ipak nalazi način i stiže isplaćivati plate javnom sektoru, čak što više budžetski korisnici su po tom pitanju u najboljem položaju u zadnjih 6 godina.

Vlada Unsko-sanskog kantona na čelu sa premijerom Rošićem stala je u zaštitu proizvođača maline. Krajiška Vlada tako je sa zagrantovanom otkupnom cijenom od 2,5 KM stala iza leđa krajiškog poljoprivrednika, iako je upitno na koji način će biti realiziran jučerašnji dogovor sa malinarima s obzirom da niti jedan predstavnik otkupljivača nije bio prisutan na sastanku.

luVlada Vlada USK jučer je održala sastanak sa krajiškim malinarima

Rekao je jučer premijer Vlade USK kako malinari ne trebaju biti socijalni slučajevi nego garant razvoja Unsko-sanskog kantona, te poslao poruku ostalim nivoima vlasti da stanu u zaštitu poljoprivrede, iako smo svjedoci da jučer nije usvojena inicijativa Šepić Senada o zagarantovanoj cijeni maline.

Ima Krajina i federalnog ministra poljoprivrede, ali do sada i nije osjetila bilo kakvu podršku.

Obećala je kantonalna Vlada budžetskim korisnicima i regres za 2016. godinu isplatiti do kraja jula, što je premijer Rošić potvrdio na jednoj od posljednjih sjednica Skupštine USK.

Po svemu sudeći, premijer Rošić se razlikuje od prijašnjih nosioca vlasti u Krajini kada su u pitanju budžetski korisnici, koje je premijer nedvojbeno stavio na prvo mjesto.

Kako danas navodi portal krajina.ba a prije nekoliko dana je objavio i USN.ba, ubrzo bi moglo doći do promjena u strukturi organa SDA u Krajini gdje bi prema svemu sudeći u premijersku stolicu sjeo neko od Rošićevih najbližih saradnika.

Hoće li Krajina napraviti iskorak uz činjenicu da je ove godina zakinuta iz Federacije za 8 miliona KM, ostaje nam da vidimo…

 

(Izvor: Krajina.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 07/07/2017 - 20:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top