Reakcija klubova na poziv za bojkot proizvoda Bihaćke pivovare

Home

Reakcija klubova na poziv za bojkot proizvoda Bihaćke pivovare


Nakon burne reakcije KN Sila Nebeska u kojoj pozivaju sve građane na bojkot proizovda Bihaćke pivovare, stiglo je i nekoliko reakcija drugih klubova koji ne podržavaju ovakvo razmišljanje.

Njihove reakcije vam donosimo u nastavku.

Poštovani,

Iznenađeni smo medijskom hajkom, koja je zadnji dana usmjerena protiv uprave i rukovodstva Bihaćke pivovare.

Kao ozbiljan sportski kolektiv, osjetili smo potrebu da se kao takvi ogradimo od optužbi protiv Bihaćke pivovare, zbog navodnog nesponzoriranja domaćih klubova.

Naš klub je zavisno od projekta koji smo putem marketinške kuće nudili upravi Biaćke pivovare, uvijek od istih dobio zeleno svijetlo. Kao takvi uvijek su bili u samom vrhu najkvalitetniji i najozbiljnijih – najidzašnijih sponzora.

Tako je bilo i na proteklom turniru „Cazin Rijo Cup 2016“, gdje je Bihaćka pivovara bila ZLATNI sponzor turnira, da ne pominjemo niz utakmica reprezentacija BiH u košarci koje su odigrane u Cazinu uz stalnu podršku Bihaćke pivovare.

Poziv na bojkot proizvoda Bihaćke pivovare u najmanju ruku je sraman čin sporta USK i od istog se u potpunosti ograđujemo, uz napomenu da na kantonu ima mnogo većih firmi od Bihaćke pivovare kojih nkada nije bilo u sportu i još uvijek nema.

Lokalizirati marketing bilo bi čisto ubistvo za sport USK-a, zato podržimo one koji nam pomažu pa koliko god to bilo a pozabavimo se onima kojih nema nigdje.

Na kraju bilo bi dobro da ovo naše pismo dobije podršku svih onih klubova kojima je Bihaćka pivovara ako ne sad, onda nekad pomogla sigurni smo da ih ima mnogo!

S poštovanjem!

UO Košarkaški klub Cazin

Na medijski i konzumentski bojkot proizvoa BP-a reagirao je i Judo Klub "Una" Bihać.

(Izvor: Abc.ba)

Topic
Objavio: Čet, 13/04/2017 - 13:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top