REAKCIJA SENADA ŠEPIĆA: Niko neće moći blokirati implementaciju izbora i institucije ove zemlje

Povodom negativne kampanje, davanja izjava koje ne doprinose stabilnosti i budućnosti Bosne i Hercegovine, reagirao je Senad Šepić, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka:

''Ne igrajte se s ratom. Poručujem Dodiku i Čoviću i svima koji svoje privatne pozicije, karijere grade na populizmu i čine štetu ovoj državu, da se okane trovanja i vraćanja u prošlost. Dragan Čović ponovo obmanjuje javnost, te javno obećava da će do kraja godine postojati hrvatski javni RTV servis. Neće ga imati, javno mu poručujem. Ne zato što neko ne želi dobro hrvatskom narodu, nego što u ovoj zemlji treba govoriti o profesionalnim javnim emiterima, o transparentnom finansiranju iz budžeta, o potrebama građana a ne o daljnjim etno-nacionalnim podjelama. Prije par dana razgovarao sam sa ambasadorima zemalja EU u BiH i svima su prenijeli poruku iz Brisela da niko neće moći blokirati implementaciju izbora i institucije ove zemlje – Dodik i Čović to znaju, ali to moraju znati i oni koji ih podržavaju.  

Javno pitam šta je bilo sa obećanjima Dragana Čovića o Mostaru kao ''stolnom hrvatskom gradu'', zašto je više puta javnost slagao da će Bosna i Hercegovina dobiti kandidatski status sa EU, zašto manipuliše sa javnim RTV sistemom i zašto njegova produžena ruka u Parlamentu BiH, Borjana Krišto, poziva građane da ne plaćaju preplatu, čime se krše zakoni ove zemlje, niti će građani ove zemlje krpiti ogromne budžetske rupe Čovićevih privatnih preduzeća koja su nominalno javna… Nikakvi vaninstitucionalni pokušaji destabilizacije ove zemlje neće biti tolerisani i to trebaju znati i Dodik i Čović. Nema promjene granica, ima samo evropska BiH u kojoj će strahovati lopovi a ne pošten svijet. 

Narodi i građani neka se zapitaju da li je bolje za ovu zemlju da u najvišem izvršnom organu ove države budu Dodik, Čović i Džaferović, ili Ivanić, Komšić i Šepić''.