Home

Real Madrid sprema transfer koji će šokirati svijet i rasplakati Barcu!

06 Sep

Real Madrid sprema transfer koji će šokirati svijet i rasplakati Barcu!

Hoće li Neymaru Park prinčeva biti samo međustanica do Santiago Bernabeua? Sprema li zaista Real Madrid u tajnosti transfer koji će zatresti svijet?

O tome se već duže vrijeme spekulira u nogometnim forumima, a nakon što je i Kylian Mbappe prešao u PSG i nakon što je Barcelona pokušala dovesti bivšu zvijezdu Reala Angela Di Mariju, o toj temi otvoreno se govori i u španskim medijima, posebno u onom dijelu koji je skloniji Realu.

„Pouzdano znam da je Real pregovarao s Neymarovim ocem. Ne znam dokle su pregovori došli i šta su tačno dogovorili, ali činjenica je da će Realu biti puno lakše dovesti Neymara iz PSG-a nego iz Barcelone, jer PSG nema klauzulu o zabranjenim destinacijama. Jasno, taj transfer imat će puno nula i stajat će Real pravo bogatstvo“, prokomentirao je poznati španski novinar Eduardo Inda u popularnoj nogometnoj emisiji „Chiringuito“.

Inda smatra da je lako moguće da i Mbappe završi u Realu

„Mbappe nije prešao u Real jer se nisu ispunili neki uvjeti, tu prije svega mislim na poreznu problematiku, nije isto prijeći iz Monaca u klub iz Francuske ili Španije. Porez je bio znatno manji u cijeloj transakciji. Ali, Mbappe bi mogao prijeći u Real kada se dodatno afirmira u PSG-u i stekne potrebno iskustvo“, kazao je Inde dodavši da je Mbappe trenutno bio premlad za najbolji klub na svijetu i ne bi mogao računati na mjesto u prvom sastavu, što je bio jedan uvjeta njegova oca i menadžera.

 

(Izvor: Sportprimus.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top