Real moli navijače da se ne okupljaju kako bi proslavili titulu

asd
Fudbalski klub Real apelovao je danas na svoje navijače da se ne okupljaju na uobičajenim mjestima za proslave u Madridu ako taj klub osvoji titulu prvaka. Taj apel uslijedio je dan nakon što je Real pobijedio Granadu sa 2:1 i prišao na samo dva boda od svoje prve titule u posljednje tri godine. Trijumf protiv Villarreala u četvrtak će biti dovoljna Realu da osigura 34. titulu.

Real ima četiri boda više od drugoplasirane Barcelone dva kola prije kraja šampionata.

"Svi smo svjesni teške situacije koju proživljavamo i napora koji se ulažu u cijelom društvu kako bi se suzbio uticaj pandemije korona virusa. Fudbal također igra svoju ulogu u tome i uz pomoć svih smo uspjeli da nastavimo takmičenje u izuzetno složenim okolnostima", naveo je Real.

"Svi mi moramo dati svoj doprinos, kao što je to bio slučaj do sada, i pokazati najveću odgovornost da izbjegnemo rizik od zaraze", dodaje se u saopštenju Reala.

Klub je naveo i da igrači također neće posjećivati mjesta za proslave u prijestonici Španije.

"Real unaprijed zahvaljuje članovima i navijačima na razumijevanju. Sav trud i rad koji su uložili naši igrači, stručni štab i klub u postizanju tog mogućeg uspjeha, uložen je s ciljem da trijumf podijelimo s našim navijačima, ali svjesni smo da nas trenutna situacija obavezuje da maksimizujemo sve potrebne mjere predostrožnosti", naveo je Real.

Klub je istakao i da je njegova dužnost bila da izda ovaj apel jer "svaki mogući trijumf koji uključuje naš tim ne smije biti veliki korak unazad u bitki koju svi vodimo protiv pandemije".

Španija je bila jedna od najteže pogođenih zemalja zbog pandemije korona virusa sa gotovo 250.000 potvrđenih slučajeva i više od 28.000 smrti.

Barcelona je osvojila titulu prvaka Španije u osam od posljednjih 11 sezona, uključujući posljednje dvije. Real je posljednji put podigao pehar prvaka 2017. godine.