R.E.D. COMPUTERS obradovao najmlađe Krupljane

Značajna donacija koju je JU “Dječije obdanište i dom učenika“ Bosanska Krupa dobila od firme R.E.D. COMPUTERS d.o.o iz Bosanske Krupe, vlasnika gosp. Šahmira Bjelopoljak je veoma obradovala uposlene i djecu naše Ustanove.

Radi se o donaciji PC All-in-One 17.3 kompjuter/tablet sa touch monitorom na koji je instaliran softver sa edukativnim aplikacijama koje su prilagođene djeci predškolskog uzrasta, a koji je u ranijem periodu donirala Docentica Jasna Hamzabegović.

Kroz ove edukativne, interaktivne i multimedijske aplikacije koje nalikuju računarskim igricama, djeca kroz igru i zabavu mogu lakše usvajati planirani odgojno-obrazovni sadržaj. Značaj ove donacije se ogleda u tome da su ove aplikacije veoma interesantne, edukativne, djecu vrlo lako animiraju i na lagan način uče o životinjama, ulaze u svijet slova, ulaze u matematičke operacije(oduzimanje, sabiranje), učimo boje…

Docentica  JU “Dječije obdanište i dom učenika“ Bosanska Krupa prati rad i interes djece na ovim sadržajima, te ih periodično dopunjuje i prilagođava kako bi bili što interesantniji za djecu.

“Ovu priliku koristimo da se donatorima zahvalimo na posvećenom radu koji nama otvara vrata ka inovativnijim i kvalitetnijim obrazovnim metodama koje nam omogućavaju sticanje novih znanja i daju poticajno okruženje za učenje”, navode u  JU “Dječije obdanište i dom učenika“ Bosanska Krupa.