Relativno mirna 24 sata u Cazinu, vodostaj Mutnice 1,00 m

 Nn

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8°C, dok je vodostaj Mutnice 1,00 m.

Policijska stanica Cazin, kao i Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 24 pacijenata dok sanitet nije korišten.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

Dana 28.04.2021. godine

– od 10:00 do 12:00 sati trafo-područje Krndija,
– od 08:30 do 15:00 sati trafo-područje Stijena 2,

Dana 29.04.2021. godine

– Kratkotrajna  isključenja (08:30 – 09:30 i od 15:00-16:00): Slatina 1, 2 , 3, 4 i 5, Semanići, Lojićka, Kapići 2, Čizmići i Čizmići 2, Robot i Poslovna zona Kapići,
– od 08:30 do 16:00 sati trafo-područje Slatina 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu BiH saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog radova na montaži putokaznih portala večeras od 21:00 do 05:00 sati doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Visoko u smjeru Podlugovi-Visoko. Za vrijeme ove obustave saobraćaj će se preusmjeriti na regionalni put R-445 Podlugovi-Visoko.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Tokom dana zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Doboj-Rudanka, dolazi do formiranja dužih kolona vozila.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Doboj-Tuzla, dionici Stjepan Polje-Orahovica, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a moguće su i kraće obustave.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.