Repriza scenarija poplava u Srbiji dan poslije: Nevrijeme uništilo mostove, ljudi kofama izbacuju vodu iz kuća

Zbog nevremena koje je u petak bjesnilo u cijeloj skoro Srbiji, obustavljen je saobraćaj u Grockoj, na raskrsnici ulica Smederevski put i Dr. Aleksandra Kostića.

Saobraćaj je obustavljen usljed urušavanja mosta zbog vremenskih neprilika. Kako je saopćilo JP “Putevi Srbije”, i dalje je na snazi aktuelna obustava, pa se saobraćaj odvija alternativnim putnim pravcima.

Prema aktuelnom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vodostaji na Mlavi, Peku, kao i Kolubari s pritokama bit će u umjerenom porastu s mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa tokom 30. juna.

Prema podacima kojima se raspolaže, najugroženija mjesta su bila Begaljica, Umčari, pojedini dijelovi Grocke, a na nekoliko mjesta saobraćaj je u potpunom prekidu. Dubočajski potok odnio je most na Smederevskom putu i saobraćaj ka Smederevu je u potpunosti obustavljen do daljnjeg.

Most u Begaljici ka manastiru Rajinovac je, također, odnijela bujica. Na terenu su hitne službe, policija, vatrogasci i žandarmerija. Predsjednik općine Dragoljub Simonović bio je sa saradnicima u Begaljici zajedno s hitnim službama.

I trudnica iz Stepojevca je morala “pregaziti” vodu: