Rifet Hozanović: Istina je da pregovaramo sa SDA o novoj koaliciji na Unsko-sanskom kantonu, ali…

Home

Rifet Hozanović: Istina je da pregovaramo sa SDA o novoj koaliciji na Unsko-sanskom kantonu, ali…


Nakon što jučer nije prošao Dnevni red na sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona, dalo se naslutiti da bi vrlo brzo moglo doći do formiranja nove skupštinske većine.

Da je na pomolu nova rekonstrukcija Vlade Unsko-sanskog kantona, govore nam dvije činjenice.

Jučer nije usvojen Dnevni red na sjednici Skupštine USK, tako da ista nije mogla biti ni održana, što znači da imamo novu krizu vlasti na našem kantonu.

Drugu činjenicu nam je potvrdio i Rifet Hozanović iz A SDA stranke, a pismo kojim nam se obratio vam prenosimo u cjelosti:

Istina je da vodimo pregovore sa SDA. Ja sam se lično u nekoliko navrata sastao sa Šemsudinom Dedićem i zajedno smo analizirali postojeću situaciju.

Razgovarali smo i o kadrovskim riješenjima. Naš stav je da Husein Rošić ne može biti premijer Vlade koju bi podržala ASDA i oko toga nećemo pregovarati.

Ne možemo ozbiljno razmišljati o sardanji sa premijerom koji je smjenio preko 20 ministara u nepunih godinu dana mandata i koji se pred svaku sjednicu skupštine bori – najčešće neuspješno – za usvajanje dnevnog reda. No mislim da je još uvijek rano govoriti o nekoj budućoj koaliciji.

Nažalost imali smo do sada jako puno loših iskustava sa SDA koja obećava puno pa kasnije ta svoja obećanja uglavnom ne ispunjava. Nije ovo samo naše iskustvo, znam da su i trenutni koalicioni partneri SDA iz SBB-a nezadovoljni ponašanjem ove stranke.

Zato razgovaramo i sa drugim opozicionim strankama o tome kako da prekinemo agoniju u kojoj se našao kanton predvođen premijerom Rošićem.

Mislim da je potrebno da djelujemo što brže jer tokom ovih nekoliko mjeseci dok se Rošić „igrao premijera“ Unsko-sanski kanton se našao na rubu ekonomske i socijalne propasti, a cijenu rasula u koaliciji plaćaju, nažalost, građani.

Po riječima jednog od glavnih ljudi u ASDA stranci možemo zaključiti da su novi pregovori o novoj rekonstrukciji započeli.

Hoće li doći do nove rekonstrukcije Vlade i šta će se promijeniti, saznaćemo već do naredne sjednice Skupštine USK.

 

(Izvor: Krajina.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 06/05/2017 - 10:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top