Riješeno misteriozno ubistvo: Svekar ju je zadavio golim rukama i bacio u rijeku (VIDEO)

Home

Riješeno misteriozno ubistvo: Svekar ju je zadavio golim rukama i bacio u rijeku (VIDEO)

Austrijanac Nagori R. (43) optužen je za ubistvo Dženifer Vasić (26), čije je tijelo poslije dva mjeseca potrage pronađeno u februaru u rijeci In. Nakon duge istrage isključeno je da je u pitanju samoubistvo i nesretni slučaj, a zaključeno da je nesretna žena ubijena. Osumnjičeni Nagori R. je inače Dženiferin svekar!

Nesretna Dženifer je misteriozno nestala 2. februara na putu od posla do kuće. Poslije opsežne istrage njeno tijelo isplivalo je kod hidroelektrane u Kirhbihlu. Policija je saopštila da je žena nastradala pod sumnjivim okolnostima i da je žrtva nasilnog zločina.

Već tada je glavnoosumnjičeni bio njen svekar, jer viđen je kako je Dženifer svojim taksi kombijem pokupio 2. februara nakon posla i odvezao ka Briksenu u Taleu. Međutim, on je tvrdio da je Dženi na njen zahtev vozio ka Briksenu i da je ona u jednom trenutku histerično iskočila iz auta. On je tada uhapšen, ali vrlo brzo i pušten.

Obdukcijom su ljekari u Gracu utvrdili da je nesretna žena bila živa kada je bačena u rijeku. Na žalost, tačan uzrok smrti nije mogao da se utvrdi zbog stanja tijela koje je u vodi bilo gotovo 60 dana.

Svekar je ponovo uhapšen pod sumnjom da je udavio snahu.
 

Ubrzo je utvrđeno da je Nagori R. kupio dva mobilna telefona i poslao poruku u ime Dženifer V.

Opet sam se zaljubila, nemoj da me tražiš – navodno je pisalo u poruci koja je poslata sa nepoznatog broja u ime Dženifer.

Upravo zbog ove sumnjive poruke svekar i njegov sin postali su glavni osumnjičeni za zločin. Sumnja se da su bračni problemi motiv stravičnog ubistva Dženifer V.

Kako pišu austrijski mediji, a prenosi Kurir, istraga je otkrila da je Dženifer planirala da napusti muža M.M. jer je imao ljubavnicu, i da sa sobom povede njihovo dvoje dece.

Prije nego što se udala bila je vesela djevojka odrasla sa četvero braće u Minhenu – kaže očajna majka.

Kako kaže, oni su rođeni u Srbiji i vlasnici su firme koja se bavi čišćenjem. Dženifer je bila prodavačica.

Imala je lijep život. Često je izlazila s prijateljima. Kada je napunila 21 godinu predstavila nam je Mihu V. i opisala ga kao čovjeka svojih snova – ispričala je njena majka za austrijske medije, dodavši da zbog toga nije bila sretna.

Nisam bila sretna što se udaje za njega. Miha i njegova porodica bili su mi previše sumnjivi i imali su neke apsurdne životne vrijednosti – kaže majka.

Ubrzo je strahovanje majke postalo java.

Miha je stalno varao Dženi, a u kratkom periodu su dobili dvoje djece da bi je bolje držao pod kontrolom. Tukao ju je i bojala se njegove porodice. Moja kćerka je pokušala da se razvede i sa djecom dođe kod mene, ali nije smjela jer su Miha i njegovi roditelji prijetili da će joj oduzeti djecu ili je ubiti – rekla je kroz suze.

(Izvor: Kurir)

 

 
Topic
Objavito: Wed, 09/06/2017 - 07:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top