Rođeni Cazinjanin sa švicarskom adresom 24. juna u Genevi boksat će svoj 20. profesionalni meč

Home

Rođeni Cazinjanin sa švicarskom adresom 24. juna u Genevi boksat će svoj 20. profesionalni meč

Jednog od najboljih bosanskohercegovačkih boksera Enesa Zećirevića (17-2) za 16 dana očekuje jedan od najtežih mečeva u dosadašnjoj karijeri.

Rođeni Cazinjanin sa švicarskom adresom 24. juna u Genevi boksat će svoj 20. profesionalni meč, a njegov protivnik bit će Francis Cheka (33-10-2). Ovaj bokserski veteran u posljednja 24 meča poražen je samo četiri puta, a u toku svoje 17 godina duge karijere suočio se s velikim imenima bokserske scene.

Radi se o momku iz Tanzanije koji se u toku svoje karijere suočio s velikim imenima kao što su Fedor Chudinov, Robert Stieglitz, Paul Smith i Matthew Macklin. Kao što pretpostavljam znate sve su to bivši prvaci svijeta ili bivši izazivači u nekim od četiri najjače organizacije svijeta. Boksuje već 17 godina i iza sebe ima 45 mečeva, poručio je Zećirević na početku razgovora za Sportsko udruženje “LUX”.

Za nekoliko dana slijede završne pripreme.

Trenutni cilj je da smršavim još nekoliko kilograma, cilj se spustiti na 79 kilograma, a zatim bih naredne sedmice trebao u pripremni kamp za meč. Postoji mogućnost da pripreme odradim u Bosni, a možda ostanem i ovdje u Švicarskoj, trenutno čekam odgovore određenih ljudi pa ću onda znati.

Cilj mu je pobijediti Cheku i ostvariti značajan skok na svjetskoj rang-listi.

– Cheka će mi svakako biti jedan od najtežih ispita u dosadašnjoj karijeri. Drago mi je da sam dobio ovu priliku da odradimo meč, ja sam borac u duši, idem uvijek naprijed i idem na pobjedu u ovom meču kako bih ostvario plasman među 100 najboljih na svijetu u konkurenciji 1085 poluteškaša, rekao je naš bokser na kraju razgovora za naš portal.

 

 

(Izvor:SU-LUX-BA)

Objavito: Pet, 06/09/2017 - 06:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top