Kina: Roditelji pronašli kćerku nakon 24 godine

Kineska porodica je pronašla izgubljenu kćerku za kojom je tragala 24 godine.

Otac Wang Mingqing je neumorno tražio svoju kćerku, a postao je i taksist u gradu Chengdu u nadi da će ona jednog dana ući u njegov taksi. Međutim, za nju nije čuo sve do ove godine, kada je ona naišla na post o njemu objavljen na internetu.

Kontakt je uspostavljen, a porodica se okupila u utorak, kada je Wang prvi put nakon 24 godine u suzama zagrlio kćerku i rekao joj: "Tata te voli".

Njegova kćerka Qifeng je nestala kada je imala samo tri godine. On i njegova supruga Liu Dengying su prodavali voće, a jedan dan nakon završenog posla na uličnom štandu, shvatili su da Qifeng nedostaje. Proveli su godine tražeći je u gradu i okolini, objavljivali su oglase u novinama i na internetu. Par koji ima još jednu kćerku nikada nije napustio Chengdu u nadi da će naći izgubljenu kćerku.

Godine 2015. je Wang odlučio postati taksista te se zaposlio u kompaniji Didi Chuxing. NA svom automobilu je postavio veliki oglas te sliku svoje kćerke. Zahvaljujući tome se našao na naslovnicama kineksih medija, a nadao se i da će jednog dana njegova kćerka sjesti upravo u njegov taksi.

Tokom niza godina je policija pronalazila nekoliko žena koje su mogle biti Qifeng, no, DNK testovi su pokazivali da se ne radi o Wangovoj kćerki. Ipak, krajem prošle godine je napravljen fotorobot koji je prikazivao kako bi Qifeng mogla izgledati kao odrasla osoba, nakon čega je počeo kružiti internetom. Hiljadama kilometara dalje, na drugoj strani zemlje, žena Kang Ying je vidjela fotografiju i potpuno se šokirala jer je zapazila nevjerovatnu sličnost. Kontaktirala je Wanga ranije ove godine te saznala da ima nekoliko obilježja kao i njegova kćerka, među kojima je i mali ožiljak na čelu te tendecija da osjeća mučninu kad god zaplače. Ubrzo je obavljen DNK test, kojim je dokazano da je Wang njen otac. Nakon toga je uslijedio emotivni susret.

"Odsad, tada je ovdje, ne moraš se više brinuti. Tata će ti pomoći", rekao je uplakani Wang.

Kang Ying, odnosno QIfeng, živi u provinciji Jilin na sjeveru Kine, a u utorak je doputovala u Chengdu s mužem, sinom i kćerkom te se sastala s roditeljima nakon 24 godine.

"Cijeli svijet mi je govorio da nemam majku, ali sam ja znala da je imam", kazala je Ying.

"Ne mogu opisati koliko smo nade imali, koliko smo razočarenja i očaja prošli za ove 24 godine. Sada smo konačno zajedno", kazao je Wang.

Kineski mediji pišu da je Kang Ying odrasla u obližnjem gradu udaljenom samo 20 km od njenih roditelja, ali detalji nisu otkriveni.