Home

Roger Federer osvojio Wimbledon !

16 Jul

Roger Federer osvojio Wimbledon !

Švicarac Roger Federer novi je šampion Wimbledona.

Legenda bijelog sporta danas je u velikom finalu savladao Marina Čilića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:1 i 6:4. Oba tenisera su dobro ušla u meč.

Čilić je pokazao da zna igrati protiv Rogera, pa je u četvrtom gemu prvog seta imao šansu i za break. Ipak, nije to iskoristio, ali zato jeste Fedex. Već u narednom gemu je oduzeo servis Čiliću, a potom je isto napravio u devetom gemu i uz siguran servis je osvojio prvi set sa 6:3. Drugi set donosi potpunu dominaciju Federera. Potpuno je pregazio hrvatskog tenisera u ovom dijelu igre i za samo 25 minuta je slavio sa 6:1 za velikih 2:0 u setovima.

Čiliću se potom ukazivala ljekarska pomoć pred početak trećeg seta. Dobro je Marin ušao u ovaj set i lagano je osvojio gem na svoj servis. Ipak veliki broj neforsiranih grešaka su Čilića koštale. U sedmom gemu trećeg seta je sve bilo gotovo. Roger je došao do breaka i hrvatskom teniseru više nije bilo povratka u meč. Do kraja je Švicarac lagano stigao do osvajanja trećeg seta sa 6:4 i osvajanja Wimbledona, prvog nakon pet godina.

Ovo je Federeru ukupno osma titula na Wimbledonu i 19. Grand Slam trofej u karijeri. Pokazao je još jednom da se radi vjerovatno o najvećem teniseru svih vremena i zaista je veliki užitak gledati ovog majstora.

 

(Izvor:sportsport.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top