Home

Ronaldo: I ja sam napustio Barcelonu, ali je Neymar otišao korak unazad

12 Jan

Ronaldo: I ja sam napustio Barcelonu, ali je Neymar otišao korak unazad

Legendarni Brazilac Luís Nazário de Lima Ronaldo smatra da je njegov sunarodnjak Neymar napravio korak nazad prelaskom iz Barcelone u PSG.

Ronaldo je kazao da svaki sportista traži izazov te se osvrnuo na svoj transfer u Inter, ali je ipak rekao da je talijanska liga u to vrijeme bila puno izazovnija nego što je to danas francuska liga. 

"Gledano sa sportske strane, prelazak Neymara iz Barcelone u PSG je korak nazad. Ipak, izazov je ono što svi tražimo, čak sam i ja iz Barcelone prešao u Inter. Ono što je razlika, talijanska lgia je tada bila jaka i konkurentna, dok Francuska liga to nije", rekao je Ronaldo. 

Podsjećamo, Neymar je tokom ljetnog prelaznog roka u transferu vrijednom 222 miliona eura napustio Barcelonu i pojačao PSG, a u posljednje vrijeme mediji u Španiji često su pisali o njegovom eventualnom transferu u Real Madrid.

Ono što je za navijače francuskog kluba najbitnije, Neymar će čitavu ovu sezonu sigurno provesti u Parizu gdje za sada pruža fenomenalne partije. Cilj kluba je, prema dosadašnjim najavama, napad na titulu prvaka Evrope.

 

(Izvor: Klix.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top