Ronaldo: Nadam se da ću osvojiti barem sedam Zlatnih lopti u karijeri

Home

Ronaldo: Nadam se da ću osvojiti barem sedam Zlatnih lopti u karijeri

Cristiano Ronaldo je večeras osvojio petu Zlatnu loptu čime se izjednačio na prvom mjestu sa Lionelom Messijem po broju nagrada koje od 1956. godine dodjeljuje ugledni francuski list France Football.

Na ceremoniji koja je održana na Eiffelovom tornju u Parizu Portugalac je istakao kako mu je cilj osvojiti barem još dvije Zlatne lopte u karijeri.

"Veoma sam sretan, ovo je još jedan fantastičan trenutak u mojoj karijeri. Ova godina je bila odlična, osvojio sam s Real Madridom Ligu prvaka i La Ligu, a što se tiče individualnih priznanja, bio sam najbolji strijelac Lige prvaka. Trofeji svakako pomažu da osvajam individualne nagrade i moram se zahvaliti saigračima u Realu i Portugalu", rekao je Ronaldo koji je rekao da će se velika borba između Messija i njega, koji su osvojili posljednjih deset Zlatnih lopti, nastaviti.

"Nadam se da ću igrati i u narednim godinama na ovom nivou. Glavno je da ne izgubim motivaciju. Nadam se da ću uspjeti doći barem do sedam Zlatnih lopti i da ću pobijediti u utrci s Messijem. Naravno, tu je i Neymar koji će sigurno u budućnosti imati šanse da osvoji nekoliko Zlatnih lopti. Njemu će veliki rival u budućnosti biti Mbappe", rekao je Ronaldo.

 

(Izvor: Klix.ba)

Objavito: Čet, 12/07/2017 - 21:35

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top