Ronaldo nakon bacanja kapitenske trake u Beogradu: Nanesena je šteta cijeloj naciji

Ronaldo
Dramatičan je bio finiš kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo između Srbije i Portugala (2:2) u Beogradu, a u centru pažnje bio je Cristiano Ronaldo nakon što mu u posljednjim sekundama nije priznat regularan gol.

Ronaldo je u 93. minuti iskoristio jednu grešku u odbrani Srbije, uspio je loptu poslati u gol, a kako je jedan domaći igrač stigao na gol-liniju i uspio izbio loptu iz mreže, sudije nisu vidjele da je ona prešla gol-liniju i nisu priznale čist pogodak.

Portugalac je odmah počeo sa slavljem, no linijski sudija nije reagovao zbog čega Ronaldo žestoko protestvovao i ubrzo nakon toga bacio kapitensku traku i krenuo izaći s terena.

Nogometaš Juventusa nije mogao kontrolisati bijes, a nakon utakmice oglasio se porukom na društvenim mrežama.

"Biti kapiten portugalskog tima jedan je od najvećih ponosa i privilegija u mom životu. Uvijek dajem i dat ću sve za svoju zemlju i to se nikada neće promijeniti. Ali, ima teških perioda s kojima se treba nositi, posebno kada osjećamo da je nanesena šteta čitavoj naciji. Podignite glavu i suočite se sa sljedećim izazovom odmah! Naprijed, Portugal", napisao je Rolando.

Selektor reprezentacije Portugala Fernando Santos je nakon meča izjavio da se glavni sudija Nizozemac Danny Makkelie izvinio zbog nepriznatog pogotka.

Izvor: