Ronaldo pred okršaj s Interom: Derbi Italije ima istu draž kao El Clasico

ronaldo
Velika šteta je što će se Derbi Italije igrati pred praznim tribinama zbog odluke rukovodstva Serije A nakon što se koronavirus pojavio na sjeveru ove zemlje.

No, sigurno je da nas i pored toga očekuje veoma uzbudljiva utakmica ekipa koje se bore za Scudetto. Pred ovaj meč za italijanske medije govorio je Cristiano Ronaldo od kojeg navijači Juventusa najviše očekuju u sutrašnjem derbiju.

Ronaldo je poručio da za njega Derbi Italije ima istu draž kao El Clasico kojeg je kao igrač Real Madrida igrao devet godina. Zanimljivo je da se upravo sutra igra meč Reala i Barcelone i to u skoro istom terminu kao utakmica Juventusa i Intera.

"To će biti sjajan meč baš kao što je to okršaj Real Madrida i Barcelone koji se također igra u nedjelju navečer. Utakmica protiv Intera je ona utakmica kojoj se radujete, baš kao mečevi protiv Milana i Lazija. Svi igrači vole igrati takve utakmice. Nismo sretni što neće biti navijača, ali za nas ostaje isti cilj, da pobijedimo i odigramo dobar meč. Zdravlje je na prvom mjestu i ako je najbolje rješenje da nema navijača onda je ovo bila prava odluka", poručio je Ronaldo.