Ronaldo u Realu želi reprezentativca BiH

Kristijano Ronaldo (Cristiano) je fudbaler čije želje redovno ispunjava predsjednik Real Madrida Florentino Perez, a naredna želja mu je reprezentativac Bosne i Hercegovine. Vidjet ćemo hoće li tako biti i ovog puta.  

Portugalski reprezentativac uživa veliku slobodu kada su u pitanju zahtjevi pred predsjednikom Reala, jer mu ovaj većinu želja ispuni. Kako i ne bi kada je Ronaldo prije dva dana u Torinu po ko zna koji put dokazao da je jedan od najboljih igrača u historiji.

Naredna želja napadača Reala je vezista Juventusa Miralem Pjanić. Kako prenosi španski „Diario Gol“, Ronaldo baš u Pjaniću vidi zamjenu za Luku Modrića.

Ukoliko špekulacije iz Španije budu tačne, hrvatski vezni fudbaler će napustiti Madrid na kraju ove sezone i sreću vjerovatno potražiti u Premieršipu, a Ronaldo smatra da Mateo Kovačić ili Dani Sebaljos (Ceballos) nisu sposobni da ga zamjene na način koji to on želi. S druge strane, u tom dijelu veznog reda ostaju Toni Kros (Kroos) i Kazemiro (Casemiro) koji nisu isti tipovi igrača i kojima bi se trebao pridružiti Pjanić u prvoj postavi.

Ronaldo navodno želi da Real igra fudbal sa dosta posjeda lopte što bi sigurno bilo teže ukoliko Modrić napusti klub i upravo zato želi da dođe Pjanić. Dobro je poznato da je reprezentativac Bosne i Hercegovine pravi majstor kada ima loptu u svojim nogama, a pomenuti izvor prenosi kako bi mogao biti dostupan Realu za cijenu od oko 65 miliona eura.

Podsjetimo, Pjanić nije igrao u posljednjem meču ova dva tima jer je bio suspendovan zbog žutih kartona, a on nije jedini igrač Juventusa koji se povezuje sa Realom u posljednje vrijeme jer Kraljevi žele i Paula Dibalu (Dybalu).