Rudar Mustafa Alajmović opet posjetio Cazin: Ovo je grad dobrih insana (VIDEO)

Home

Rudar Mustafa Alajmović opet posjetio Cazin: Ovo je grad dobrih insana (VIDEO)


Rudar iz Breze, Mustafa Alajmović, koji prodaje domaće džemove i sokove, a ispod cijena piše kako besplatno daje svoju robu onima koji nemaju novca da plate, uprkos tome što sav taj novac sakuplja za liječenje svoje teško bolesne supruge, još jednom je posjetio Cazin.

Danas ste ga mogli pronaći ispred TC "Ljiljan", gdje je za vrlo kratko vrijeme prodao sve domaće proizvode koje je uspio donijeti sa sobom.

Oduševljen je Cazinom i njegovim građanima. Naziva ga gradom dobrih insana i finih ljudi. Doista, Cazinjani su još jednom pokazali da su dobrodušni i humani. Mustafa nije imao dovoljno soka i džema kolika je danas bila potražnja za njegovim domaćim proizvodima u Cazinu.

Životna priča ovog rudara i borba za život voljene žene, ali i sve one kojima je pomoć potrebna, postala je velika inspiracija mnogima

Ja sam bio otac kojem su drugi donosili i djecu mi hranili. Patio sam jer neko drugi mojoj ženi kupuje mahramu, a ja ne mogu. Sramota me bilo ljudi koji donose i pomažu, te sam počeo sam da radim i pokušavam naći pare za liječenje. Odem prvi put na pijacu i prodam dvije-tri flaše, malo, ali elhamdulillah. Drugi put dođe žena i kaže da li bi mi mogao dati jednu teglu meda, jer nema ništa. Ja joj dam teglu i napišem iznad štanda "Ko nema, nek uzme, halal je" i od tada je to naš znak na svim proizvodima, ističe hrabri brezanski rudar.

Iako sakuplja novac za liječenje bolesne supruge, uvijek naglašava da će dio zarade ići u humanitarne svrhe. Nedavno je dobio automobil i novac kako bi ga registrirao, ali je sve to poklonio drugim ljudima. Postao je član humanitarnog udruženja Hedija, inspirirajući mnoge da se uključe u humanitarni rad.(M. Selimović/Cazin.NET)

 

 

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 30/09/2017 - 13:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top