Rukometaši „Krajine“ spremni za novu sezonu i prvu utakmicu

Home

Rukometaši „Krajine“ spremni za novu sezonu i prvu utakmicu

Rukometna sezona, odnosno Prva liga Federacije počinje od 1. oktobra i rukometaši cazinske „Krajine“ spremno je dočekuju. Potvrdili su ovo danas i na susretu s gradonačelnikom Cazina s kojim su razgovarali o aktuelnostima u klubu i planovima za predstojeću sezonu.

- Prva liga Federacije ove sezone nije nimalo bezazlena i očekuje nas prava borba. Međutim, mi smo spremni dostojno predstaviti naš grad i posebno je značajno da sada radimo s 95% domaćih igrača, a 100% smo složan i jak tim, kazao je Sanel Bajramović, predsjednik MRK „Krajina“.

Trenutni sastav rukometnog kluba odaje homogenost i pozitivnu atmosferu među igračima.

Zadovoljni smo i treninzima i radom uprave i zaista imamo dobru atmosferu među igračima. Treba nam još podrška publike i kako svaki od nas iskreno želi i igra za pobjedu, očekujemo i takve rezultat, kaže Rešad Dervišević.

Ambicije igrača su velike, kako naglašava Denis Hošić.

- Mi u nedjelju očekujemo prvu pobjedu i zajednička nam je ambicija vrh tabele. Svaku ćemo utakmicu igrati na pobjedu, ističe Hošić, a igrači su se ovom prilikom željeli zahvaliti i Gradskoj upravi na podršci koja im se ukazuje.

Zahvaljujemo se gradonačelniku, a i ovaj prijem nam je dodatni motiv da se trudimo, da treniramo i tada, naravno, možemo očekivati i prave rezultate. Pozivamo sve ljubitelje nogometa da dođu u nedjelju u 17 sati i podrže nas na ovoj prvoj utakmici, rekao je Arman Rekić.

prijem

Kako je istaknuo trener Emir Dautović, koji je ujedno i predsjednik Sportskog saveza, puno je razloga i načina da se nastavi razvijati cazinski rukomet.

Ideja koja nam se nameće i koju ćemo realizirati jeste proširenje baza rukometa kroz naše škole. Mi ćemo već naredni mjesec obaviti razgovore sa školama, uključiti u sve i Sportski savez i vjerujem da će to biti još jedan značajan iskorak za naš domaći rukomet.

Čestitajući MRK „Krajina“ na dosadašnjim uspjesima i zaželjevši im najuspješniju sezonu do sada, gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević je naglasio:

- Mislim da je Rukometni klub "Krajina" sada jedan uspješan sportski kolektiv. Godinama zajedno radimo na poboljšanjima i efekti su sve vidljiviji. Ono što je najznačajnije jeste da je obezbjeđena baza domaćih igrača utemeljena na svim starosnim kategorijama. Prvi tim sada čine dojučerašnji juniori i to nam daje za pravo imati jasnu perspektivu i očekivati puno sportskih pobjeda od cazinskih rukometaša.

Nedjeljna utakmica cazinskih rukometaša, kako kažu, predstavlja izazov jer igraju protiv jakog tima iz Tuzle ali uz krajišku odlučnost naših igrača i podršku cazinske publike, realna je i pobjeda.

 

(Cazin.NET)

Objavito: Pet, 09/29/2017 - 18:34

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top