RUSIJA: Odobren miting opozicije

Home

RUSIJA: Odobren miting opozicije


Moskva -- Moskovske vlasti odobrile su da opozicioni miting "Za fer izbore", zakazan za subotu, u 14 časova, bude održan na Trgu Balotnaja.

Prvobitno, dogovor je bio da miting bude održan na Trgu Revolucije u centru grada, kako su ranije najavili organizatori.

Kako je sinoć potvrđeno u kancelariji gradonačelnika Moskve, odobreno je da se na mitingu okupi 30.000 ljudi, umesto 300 za koliko su ranije bili spremni da daju dozvolu na Trgu Revolucije, koji se nalazi blizu Kremlja, javio je kasno večeras radio "Eho Moskve".

Trg Balotnaja nalazi se na ostrvu reke Moskve, takođe nedaleko od Kremlja, Hrama Hrista Spasitelja i spomenika Petru Velikom, a sa kopnom je povezan sa nekoliko mostova i do njega se lako stiže podzemnom železnicom.

Prema navodima kancelarije gradonačelnika, vlasti su predložile promenu lokacije, jer Trg Revolucije nije dovoljno veliki da bi primio sve zainteresovane za ovaj skup.

One koji, ipak, budu došli na prvobitno zakazanu lokaciju, policija će uputiti ka novoj.

Najavljeni protestni skup trebalo bi da bude jedan od najvećih održanih u Moskvi proteklih decenija, a prvi legalno održan u seriji protesta koji su usledili nakon saopštavanja rezultata parlamentarnih izbora održanih 4. decembra na kojima je pobedila Jedinstvena Rusija.

Objavio: Pet, 09/12/2011 - 08:11

Facebook komentari

Back to top