Trojica dječaka preminula u požaru, majka ih ostavila zaključane

Trojica dječaka od tri do šest godina preminuli su u požaru kuće u Rusiji. Njihova majka je u trenutku kada je došlo do požara bila u posjeti kod prijatelja, a dječake je zaključala u kući.

Danil, Sasha i Denis Vorobyev pronađeni su mrtvi u blizini grada Samare u jugozapadnom dijelu Rusije. Majka ih je zaključala ne želeći da izađu iz kuće dok nje nema, piše Daily Mail.

Istražitelji ovog nemilog slučaja vjeruju da je najstariji dječak pokušao svojim tijelom da zaštiti braću.

Tijelo malenog Danila nađeno je kako leži preko blizanaca Sashe i Denisa u selu Stary Buyan. Požar je, navodno, nastao zbog neispravnog bojlera.

Njihova majka Natalia Vorobyeva (36), samohrana majka je i ranije govorila rekla da je zabrinuta zbog neispravnog bojlera. Jedan od svjedoka ovog slučaja je rekao da je majka kada je vidjela scenu požarišta i shvatila šta joj se desilo s djecom, htjela počiniti samoubistvo.

Navodi se da je ova porodica već ove godine imala prijavljen požar, kada je njihov stan u Samari počeo gorjeti, no tada su imali sreću i vatrogasci su ih spasili. Poslije toga, majka je odvela djecu u selo Stary Buyan da žive u kući njenih roditelja.