S požarišta iznad Mostara: Teško stanje u selu Kamena prema Nevesinju

Home

S požarišta iznad Mostara: Teško stanje u selu Kamena prema Nevesinju


Na mostarskom području i danas bukte požari, a pogotovo je stanje teško na u selima Kamena i Rabina, prema Nevesinju, dok je na podveleškom platou požar lokaliziran.  

Međutim, kako nam je rekao zamjenik komandira Vatrogasne jedinice Mostar, Dragan Velagić koji je na licu mjesta na podveleškom platou, danas je tačno četiri puta požar lokaliziran.

"Ovo je treći put da smo požar lokalizovali. Najprije je puhao jugo, sada sjeverac, jednostavno, više ne znamo kojim će smjerom zapuhati i hoće li opet buknuti vatra. Sve raspoložive snage su na terenu, jednostavno, nedostaje nam ljudstva" ,rekao nam je Velagić. U selu Kamena s vatrom se bore mještani i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Blagaj. Stanje je, prema riječima predsjednika DVD-a Saliha Bostandžića teško i neizvjesno. 

"Vatra se primakla katoličkom groblju i kapelici, a nisu ni kuće daleko. Činimo sve da ugasimo požar, ali teren je vrlo nepristupačan i vjetar jako otežava gašenje" ,rekao nam je Bostandžić.

S njima su i pripadnici civilne zaštite Jugoistok, čiji nam je povjerneik, Emir Topuz, također, rekao da se požar strahovito širi prema povratničkom naselju Kamena..

 

(Izvor:Avaz.ba)
 

Tagovi
Objavio: Pet, 21/07/2017 - 20:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top