”Sana Fight Night”

..

u Gradskoj dvorani u subotu, 15. januara  od 18 sati će se održati veče profesionalnog boksa pod nazivom ”Sana Fight Night”. Ovaj jedinstveni bokserski spektakl će činiti 10 profesionalnih borbi u više različitih kategorija, a pored profi boksera iz BiH će nastupiti i borci iz Hrvatske i Srbije.

Radi se o trenutno najboljim borcima u regiji. U borbi večeri kategorija do 76 kg će nastupiti sanski profesionalni bokser Kenan Ćatić, koji nastupa za Bokserski klub „Pobjednik“ iz Prijedora pod trenerskom palicom Željka Stegića. Mladi i perspektivni Ćatić za protivnika ima Jovicu Jovanovića 32 godišnjeg iskusnog borca iz Bijeljina koji iza sebe ima već 30 profi mečeva. Za mladog Ćatića ovo će ujedno biti i šesta borba u profesionalnoj bokserskoj karijeri u kojoj je do sada zabilježio tri poraza, dvije pobjede i jedna neriješena borba. Treba istaći da je Keno dosadašnje mečeve odradio kvalitetno, ali porazi su bili na poene.

On je u izjavi za RTV Sanu naglasio da ovih dana odrađuje  naporne fizičke i tehničke pripreme i nada se pobjedi pred svojim vjernim navijačima. Ujedno je i pozvao svoje sugrađane da mu u subotu sa tribina daju itekako potrebnu podršku. Prema riječima Muhameda Smajlovića Hamića,  jednog od glavnih organizatora,  pripreme za bokserski spektakl teku prema zacrtanom planu. On ističe da je urađen već veliki posao, a između ostalog je dogovoreno postavljanje ringa, razglasa i rasvjete, nabavljeni su pehari i medalje, obezbjeđen je smještaj za boksere i njihove timove, te sudije. Treba naglasiti da će se obavezno vaganje boksera održati u petak uveče u hotelu Asi. Smajlović ističe da vlada veliki interes kako sponzora tako ljubitelja sporta u gradu na devet rijeka, ali i susjednom Ključu i Prijedoru, te općinama iz USK.

On kaže da je zadovoljan dosadašnjom organizacijom, ali i prodajom karata i očekuje da će sanska Gradska dvorana biti premala da primi sve one koji žele biti dio predstojećeg spektakla.  Ulaznice za za noć profi boksa  „Sana Fight Night“  mogu nabaviti lično kod Kene Ćatića i Muhameda Smajlovića, a u subotu će se moći kupiti i na ulazu u Gradsku dvoranu

Na kraju treba istaći da mladi Ćatić svakako zaslužuje veliku podršku svojih sugrađana. On je ostavio dubok trag u sanskom, ali i bh. kickboksu. Tri puta je bio državni prvak, a uz to je  teško  nabrojati medalje osvojene na velikom broju takmičenjima u BiH i van njenih granica.

U 2017. godini proglašen je najuspješnijim sportistom Sanskog Mosta.