Sanski Most: Odluka o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovanu pojavom koronavirusa

Bbn

Na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite općine Sanski Most, Općinski načelnik donio je odluku o proglašanju prestanka stanja nesreće uzrokovanu pojavom koronavirusa (COVID 19) na općinu Sanski Most.

Ovom odlukom proglašava se prestanak stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području općine Sanski Most, koje je proglašeno Odlukom o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području općine Sanski Most, broj 07-02-1126/20, od 23.03.2020.godine.

Zadužuje se Općinski štabi civilne zaštite, kao i općinska epidemiološka služba da i dalje prate i procjenjuju stanje epidemiološke situacije na području općine i na bazi istog utvrđuju mjere i aktivnosti na sprečavanju širenja coronavirusa (COVID.19) Zadužuje se Općinska služba civilne zaštite da u slučaju potrebe stavi na raspolaganje snage i sredstva općinskih službi zaštite i spašavanja.

Obavezuju se općinske službe za upravu, javna preduzeća, javne ustanove, udruženja građana, koje se u okviru svoje redovne djelatnosti bave zaštitom i spašavanjem, da i dalje vrše dodatne poslove koji se odnose na otklanjanje posljedica koje su nastale djelovanjem nesreće.