Saobraćajka u Cazinu- pješak lakše povrijeđen

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 12°C, dok je vodostaj Mutnice 55,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala jednu intervenciju po pitanju sigurnosti u saobraćaju. Naime, na Trgu Zlatnih ljiljana 1 m/v udarilo je u pješaka, koji je zadobio lakše tjelesne povrede.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 53 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje odvija se uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području Cazina prema sljedećem rasporedu:

Dana 21.10.2021. godine

– od  09:00 do 15:30 sati  kupci sa trafopodručja: Gornji Nadarevići, Krivajski Puškari 1 i 2, Krivaja 1 i 2, Hirkići, Lulići, Hamulići, Porčići
– od  09:00 do 15:30 sati  kupci sa trafopodručja: Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo, Vrelo.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, ponovo su na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica). Obustave će trajati nekoliko noći, u vremenu od 23:00 do 04:30 sati. Tokom dana, kroz tunel se saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Zbog asfalterskih radova, danas će u vremenu od 07 do 18 sati za saobraćaj bit zatvorena dionica regionalnog puta R-445 Kakanj-Visoko (od BP „Mušinbegović“ do skretanja za „Asfaltgradnja“).

Danas i sutra u vremenu od 08 do 18 sati, zbog sanacionih radova, bit će obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeriti na putni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica) i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Apel: Tokom oktobra i novembra povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda u jutarnjim i večernjim satima, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Molimo vozače da budu oprezni.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11.