Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda evidentirani su u biltenu Policijske stanice Velika Kladuša. U saobraćajnoj nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

Prema riječima dežurnog vatrogasca Delanovića, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h.

Uredno je elektronapajanje na području velikokladuške općine, informišu iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 47 pacijenata, od kojih su četiri upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić.

 

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a u višim predjelima upozoravamo na moguću poledicu. Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnom pravcu Glamoč-Mliništa. Magla smanjuje vidljivost u dolinama rijeka Save i Bosne, kao i na putnim pravcima: Novi Travnik-Bugojno, Bihać-Velika Kladuša, Glamoč-Mliništa i Bosanski Petrovac-Drvar. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na dionicama u južnim krajevima upozoravamo na povremene jake udare vjetra.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U Bosni i sjeveru Hercegovine danas oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom u nizinama. U višim područjima će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje u jutarnjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

Tmurno i hladno vrijeme praćeno povremenim padavinama loše će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropate imaće izraženije tegobe. Poželjno je umanjiti aktivnosti, te preduzeti mjere zaštite od niskih temperatura. Drugi dio dana će u Hercegovini biti malo ugodniji, usljed djelimičnog razvedravanja, ali i ovdje neuobičajeno hladno za ovaj dio godine, stoga je preporučljivo biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom.