Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši- jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede

.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 47 pacijenata. Dežurni doktori Ševal Mešanović i Mustafa Hodžić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su 5 pacijenata.

COVID ambulantu javilo se 39 pacijenata, a jedna osoba upućena je na dalje liječenje.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci nisu intervenisali.

Bez problema u isporuci pitke vode i električne energije, a podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnoj jedinici Velika Kladuša od 11:00 do 12:00 sati za kratkotrajno isključenje od pola sata za kupce trafopodručja Šabići.

Kako informiše BIHAMK, na putevima u višim planinskim predjelima, mjestimično ima ugaženog snijega i leda, a zbog niske temperature poledice ima i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima. Jak vjetar na pojedinim dionicama stvara sniježne nanose. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. U južnim krajevima skreću pažnju na jak vjetar. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas oblačno u većem dijelu zemlje. Djelomično vedro na jugu. Snijeg će padati širom Bosne i na sjeveru Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

Biometeorološke prilike i dalje su nepovoljne. U većem dijelu Bosne nestabilno vrijeme, praćeno snijegom i zimskim temperaturama. Osjet hladnoće dodatno će se pojačati usljed sjeverca i porasta sadržaja vlage u zraku. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće izraženije, stoga je neophodno umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju odijevanju. U Hercegovini stabilnije, pri tome uz buru koja će remetiti ugođaj i praviti probleme osjetljivim osobama, također je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom.