SAOPŠTENJE SDA CAZIN: Rošić i Handanagić u radnoj posjeti BIZ Cazin

Home

SAOPŠTENJE SDA CAZIN: Rošić i Handanagić u radnoj posjeti BIZ Cazin


Juče su u radnoj posjeti odjeljenju BIZ Cazin boravili Premijer Vlade USK Husein Rosić, resorni ministar za pitanje boraca Dževad Malkoč, direktor ZZO USK Almin dr Handanagic i zastupnik u Federalnom perlamentu Esad Bašagić. 

Razgovaralo se o više problema kao što su: sanacije prostorija, materijalno tehničko opremanje odjeljenja, jednokratnim materijalnim pomoćima, stipendijama, priključcima na električnu energiju, te također o zakazivanju sastanka kod federalnog ministra Salke Bukvarevića, a u vezi određenih problema u radu, sa kojima se susreću kako odjeljenja BIZ-a, tako i udruženja i njihovih članova.

Ovom sastanku su prisustvovali i predsjednici boračkih udruženja koji su iznijeli probleme u radu organizacija, ali i probleme sa kojima se svakodnevno susreću članovi boračkih populacija.

Predsjednici boračkih udruženja su se osvrnuli i na obilježavanje manifestacija kojima se obilježavaju događaji iz odbrambeno oslobodilačkog rata kao i izgradnju novih i sanaciju postojećih šehidskih obilježja.

Na kraju su se usuglasili da Vlada USK na čelu Rošićem daje bezrezervnu podršku borackoj populaciji u gradu Cazinu i radit će na što skorijem rješavanju navedenih problema koje muče ovu populaciju.

SDA CAZIN

SDA CAZIN

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 18/07/2017 - 07:32

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top