Sarajevo: Penzioner u komi, porodica sumnja da je pretučen

Home

Sarajevo: Penzioner u komi, porodica sumnja da je pretučen


Sarajevska policija još istražuje šta se dogodilo u noći 26. juna ove godine na Čavljaku, gdje je bez svijesti pronađen penzioner Fadil Klico (56) iz Sarajeva.

Našoj redakciji obratio se Aljo Klico kazavši da je njegov brat Fadil radio kao konobar u planinarskom domu na Čavljaku te sumnja da je teško pretučen.

- Fadil je 26. juna prevezen na Neurohirurgiju Kliničkog centra, operacija je trajala šest sati i sada je u komi - ispričao nam je Aljo Klico.

On kaže da ima saznanja da je njegov brat te noći bio u jednoj od kafana i da ga je jedan mladić dovezao vozilom pred dom na Čavljaku, gdje ga je ostavio.

- Ujutro kada je taj mladić krenuo na posao, opet je svratio do doma i vodio da moj brat i dalje leži kako ga je ostavio, a onda je, valjda, pozvao policiju i Hitnu. Obavljen je uviđaj i, budući da niko nije pisao o tom slučaju, sumnjam da se sve zataškava - kaže Klico.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu saopćeno nam je da je u ovom slučaju formiran predmet.

- Povodom događaja vrše se provjere i poduzimaju radnje te se očekuje tužilačka odluka - kazala nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.   

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Tue, 04/07/2017 - 22:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top