Sastanak Putina i Trampa moguć ovog ljeta

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je danas da je “moguće” da će se ovog ljeta sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je danas da je “moguće” da će se ovog ljeta sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Sastanak predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina moguć je ovog ljeta.

Prvo je američki predsjednik izjavio danas da je “moguće” da će se ovog ljeta sastati sa ruskim predsjednikom, nakon čega je Kremlj saopćio da “drži otvorena vrata” za mogući samit Putin-Tramp ljeta 2018.

Tramp smatra da Rusiji treba omogućiti da se ponovo pridruži Grupi sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G7), piše AP.

Donald Tramp je okrivio bivšeg američkog predsjednika Baraka Obamu za isključenje Rusije iz G7.

“Mislim da se predsjedniku Obami nije dopadao (Putin)”, rekao je Tramp.

Dodao je da je “mnogo bolje” da se SAD “slažu” sa Rusijom.

Tramp je takođe okrivio Obamu za rusko pripajanje Krima, zbog čega je Rusija isključena iz G7.

Prema Trampovim riječima, to je Obamina krivica jer “Putin nije poštovao Obamu”.

“Predsjednik Obama je izgubio Krim, da se razumijemo”, izjavio je Tramp.

Upitan za komentar povodom Trampove izjave o mogućem sastanku s Putinom, portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je da Kremlj “ne isključuje” mogućnost samita Rusija-SAD, ali da još nije razgovarano o detaljima, prenijela je agencija AP.

Putin je tokom vikenda izrazio spremnost da se sastane sa Trampom i dodao da se Austrija ponudila da bude zemlja-domaćin sastanka.