Savić nakon zabrane ulaska u BiH: Ako nas se plaše Amerikanci, na pravom smo putu

Nakon što su vlasti Bosne i Hercegovine zabranili ulazak u zemlju Aleksandru Zaldostanovu kojeg zovu “Hirurg”, vođi ruskog bajkerskog kluba “Noćni Vukovi” i Saši Saviću, vođi srbijanskog ogranka tog kluba, ocjenjujući ih kao “prijetnju nacionalnoj bezbjednosti”, oglasio se “bajker” Savić.

On je u razgovoru za beogradsku “Politiku” rekao da mu je “žao što u Sarajevu imaju loše mišljenje o Hirurgu i meni”. Savić je dodao da Zaldostanov nije ni planirao boraviti u Bosni i Hercegovini tokom skore  posjete “Noćnih vukova” po Srbiji i Republici Srpskoj koja će biti održana od 18. do 27. marta.

“Noćni vukovi” će tokom turneje obići Bijeljinu, Brčko, Banja Luku i Doboj. Saša Savić, koji inače živi u Nišu, ali tvrdi da nikada nije nogom kročio u ruski “humanitarni centar” u tom gradu, kaže za “Politiku”  kako “Noćne vukove” mediji u Sarajevu optužuju da “kontrolišemo Republike Srpsku, da pomažemo Dodiku”.

Savić dodaje: “Očigledno smetamo NATO lobistima. Pišu čak i kako plašimo Amerikance. Ako tako pišu, onda znači da smo na pravom putu”, kaže Savić.

Saša Savić, rođen je u Njemačkoj, a godinama živi u Nišu. Zaposlen je u Auto-moto savezu Srbije, u Sektoru unutrašnje kontrole. Kaže da se on i njegovi “Noćni vukovi” ne bave politikom, ali da mu je “velika čast što predsjednik Rusije Vladimir Putin poštuje naša djela”. Savić otkriva da je čak pet puta bio primljen kod ruskog predsjednika Putina,  da su razgovori bili drugarski, “ali da uopšte nismo razgovarali o politici”. I Vladimir Putin, kao zaljubljenik u motore, član je “Noćnih vukova”.

Saša Savić je za “Politiku” otkrio i kako se tokom nedavne posjete Srbiji Sergeja Lavrova, ministra vanjskih poslova Rusije,  našao u Hramu Svetog Save, kada ga je Lavrov prepoznao, prišao mu i rekao:

“Gdje si, bajkeru?”