fbpx Savjetnik gradonačelnika Grada Cazina prisustvovao svečanosti obilježavanja 25. godina od prve pobjede Armije R BiH "Bugar 92"

Savjetnik gradonačelnika Grada Cazina prisustvovao svečanosti obilježavanja 25. godina od prve pobjede Armije R BiH "Bugar 92"

Home

Savjetnik gradonačelnika Grada Cazina prisustvovao svečanosti obilježavanja 25. godina od prve pobjede Armije R BiH "Bugar 92"


Savjetnik gradonačelnika Grada Cazina prisustvovao je svečanosti obilježavanja 25. godina od prve pobjede Armije R BiH –Bugar 92.


Da se ne zaborave herojska odbrana i heroji što su časno i dostojanstveno branili čast, ljudska prava, slobodu i nezavisnost BiH. Nažalost, danas je država zaboravila svoje borce, žive junake koji danas moraju otimati svoja zaslužena prava, posebno nezaposleni demobilisani borci koji nemaju riješen nikakav status niti primanja. U ovoj našoj lijepoj BiH treba više pravde, a manje pohlepe i ličnog interesa, više vladavine zakona, a manje korupcije koja bogati pojedince, a siromaši narod; to na istini i pravdi može se graditi prosperitet BiH. Mi smo ponosan narod, ponosni roditelji, napredna omladina koji zaslužuju da žive i rade u svojoj domovini, pa učinimo našu državu da bude oaza u koju će se dolaziti, a ne iz koje će se odlaziti. Čestitam vam u ime Grada Cazina i neka vas Bog dragi čuva, istakao je u svom obraćanju savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević

Bugar 92
Delegacije Gradske uprave Bihaća, Grada Cazina, Vlade USK-a te predstavnici MZ Gata, boračka udruženja i predstavnici drugih nivoa vlasti obišli su i šehidsko spomen obilježje gdje se nalaze imena 55 poginulih mještana Gate, te položili cvijeće.

Predstavnici IZ-a su proučili Ja'sin i dovu sjećanja.
Bugar 92

I ove godine organizatori su pripremili bogat kulturno-umjetnički program kao i malonogometni turnir.
Bugar 92
Dana 12. juna 1992. godine pripadnici TO Vrsta po naređenju Štaba TO Bihać u sadejstvu sa pripadnicima MUP Bihać, organizirali su prvu borbenu akciju s ciljem izlaska na državnu granicu sa Hrvatskom u reonu Bugara. Pod komandom majora Adila Bešića, pripadnici TO Vrsta izvojevali su prvu pobjedu nad daleko nadmoćnijim srpskim snagama, a u toku borbenih akcija poginuo je pripadnik čete Gata Arif Hasanagić. 

 


(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 14/06/2017 - 11:10

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top