SBB: Bakir je blokirao izgradnju!

Savez za bolju budućnost (SBB) BiH reagirao je na navode predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića da ta stranka, navodno, blokira izgradnju puteva.

SBB podsjeća da je Izetbegović to učinio „u društvu državnog i federalnog premijera, Zvizdića i Novalića“, te su ovakve navode nazvali besramnim.

„Neprevaziđeni lažov iz Vijećnice, naravno, krije da su glavni i najveći krivci što nema masovne izgradnje autoputeva on i SDA. Nesposobni Bakir je zaboravio da za 27 godina njegove propale vlasti, nema niti jednog nacrtanog projekta trase od Sarajeva do Tuzle ili Krajine, nije izvršena eksproprijacija ili isplata ljudima kroz čiju imovinu bi prošla cesta, nema osiguranih finansija, crteža, proračuna, urbanističkih i građevinskih dozvola, unaprijed pripremljenih novčanih fondova itd“, naveli su iz SBB-a, te dodali:

„Neznalica Bakir, koji je bio višegodišnji stranački direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, a nije uspio ni najlone da stavi na porušene zgrade, krije da je upravo on, zajedno sa premijerima Zvizdićem, Novalićem i porodičnom turskom grupom Čengiz, jedini krivac što je zaustavljena svaka ozbiljnija izgradnja u našoj zemlji.

Naprosto, za razliku od pojedinaca iz SDP-a od prije četiri godine, SBB nije ni pomislio da bude dio bakirovsko-turskog tala!  To je jedini razlog zašto je on blokirao izgradnju do oktobra, jer se uzaludno nada da će nakon izbora dobiti drugog partnera kako bi Čengiz ponovo iznosio stotine miliona KM iz BiH. Uz to, postavljati asfalt tanji nekoliko centimetara od ugovorenog, “ukidati” tunele koji su unaprijed uračunati u projekat i preveliku cijenu, a sve radi crnih fondova za finansiranje SDA“.

Na kraju je iz SBB-a upućena poruka lideru SDA:

„Bakire, džaba ti sve: u oktobru Ti, dezerter Zvizdić, izgubljeni Novalić i porodica Čengiz odlazite u prošlost, a SBB,  uz podršku naroda, novom državotvornom energijom i izgradnjom koju nećeš moći blokirati, zajedno sa građanima BiH, ide u bolju budućnost“.