SBB Bužim: Jačamo svaki dan!

Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima u subotu  je u mjesnoj zajednici Vrhovska održano druženje oko 300 aktivista OO SBB-a Bužim.

Druženju u organizaciji Povjereništva SBB Bužim su prisutstvovali aktivisti i simpatizeri sa područja cijele općine, a velikom broju prisutnih se obratio Agan Bunić, predsjednik bužimskog ogranka Saveza.

agan.jpg

„Hvala svima koji su danas ovdje, SBB nesumnjivo u svakom smislu jača iz dana u dan na području Bužim. Vaše prisustvo pokazuje da će Bužim izabrati sigurnu budućnost, da je izabrao poštovanje i razvoj ove lokalne zajednice. Ovaj skup je najbolji odgovor na sva poniženja prema Bužimu, SBB neće dozvoliti da se zaustavi razvoj Bužima i da se isti dovede u predratno stanje nerazvijenosti. SBB je snaga koja će vratiti Bužim kao nezaobilazan politički faktor na području Krajine. Mi ćemo nastaviti sa organizacijskim jačanjem, u narednom periodu ćemo raditi na organizaciji foruma žena i mladih. Ovom prilikom pozivam sve one građane koji žele razvoj Bužima da nam se pridruže, da zajedno gradimo naš Bužim. Pred nama su važne odluke i bitno je da Bužim bude dio tih procesa“– kazao je u svom kratkom obraćanju Bunić.