SDA BIHAĆ: Neka vječno živi naša jedina BiH!

Budući da već drugu godinu aktuelna vlast u gradu Bihaću uporno zakazuje sjednice gradskog Vijeća na dane koji su utvrđeni kao bitni dani proistekli iz posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata, želimo obavijestiti javnost da klub vijećnika SDA neće učestvovati u radu u prvom dijelu sjednice gradskog Vijeća koja je zakazana za 20.03.2018.godine sa početkom u 9.00 sati.

 

Napominjemo da je gradsko Vijeće usvojilo Odluku o utvrđivanju bitnih datuma grada Bihaća kojom je upravo 20.03. određen kao bitan datum na koji se evocira sjećanje na pogibiju r.Saliha Dizdarića, dobitnika NRP „Zlatni Ljiljan“ i „Oredena zlatnog grba sa mačevima“ i njegovih saboraca.

 

SDA je stranka koja ima najznačajnu ulogu u bližoj historiji naše države, te nećemo dozvoliti da se na ovakav način, zanemarivanjem bitnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, umanjuje značaj i uloga AR BiH.

Pozivamo aktuelnu vlast u gradu Bihaću na čelu sa gradonačelnikom Fazlićem da vode računa i poštuju Odluku o utvrđivanju bitnih datuma grada Bihaća koju je gradsko Vijeće  jednoglasno usvojilo jer počinjemo sumnjati da se ne radi o slučajnosti.

 

Koristimo priliku i da pozovemo sve naše građane da prisutvuju obilježavanju svih bitnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata a jedan od njih je i sutra, 20.03. Sve što se zaboravi neminovno se i ponovi.

 

Neka vječno živi naša jedina BiH!

 

 

 

Klub vijećnika SDA Bihać