SDA Cazin: Grad Cazin je zadužen između 15 - 20 miliona KM

U Gradskom odboru SDA Cazin su zabrinuti trenutnim stanjem u Gradu koji se svakim danom, kažu, više zadužuje.

Posljednje kreditno zaduženje od 1, 5 miliona maraka koje je usvojeno na zadnjoj sjednici GV, kap je koja je prelila čašu, ističu u SDA. Sa novim kreditom gradonačelnik Ogrešević će, prikupljati glasove u izbornoj godini, a teret vraćanja biće na građanima, ističu u ovoj stranci.

Na pitanje koliko je Grad Cazin trenutno zadužen, vijećnik Husnija Miskić je analizirajući dosadašnja kreditna zaduženja i obaveze grada kao i javnih preduzeća, kazao da ono iznosi 15 - 20 miliona maraka.

Zakazivanje sjednice GV Cazin tačno u vrijeme održavanja sjednice Skupštine kantona bilo je smišljeno kako bi se građani dodatno, ističe predsjedavajući Skupštine kantona Nijaz Hušić. Dodaje kako kanton uredno izvršava svoje obaveze po pitanju infrastruktunih projekata u Cazinu, ali nailazi na opstrukcije kod tamošnjih vlasti.

Govoreći o rebalansu Budžeta čelni ljudi cazinskog ogranka SDA ranije su, kako ističu, upozoravali da je nerealan Budžet od skoro 23 miliona maraka. Njegovo maksimalno izvršenje je do 19 miliona, kažu ukazajući na podatak o ispunjenju Budžeta za prvih šest mjeseci u iznosu od devet miliona maraka.