SDA Cazin: Grad uzima kredit za kampanju A-SDA, Ogrešević svjesno koči projekte sa Kantona

Gradski odbor SDA Cazin održao je danas press konferenciju na kojoj se govorilo, između ostalog, o odluci Gradskog vijeća da se Grad Cazin zaduži za dodatnih milion i po maraka.

Kako je naglasio vijećnik ove stranke Husnija Miskić odluka o zaduženju je samo potvrda onog o čemu vijećnici SDA govore od početka ove godine. „Gradski budžet je nerealan i prenapuhan. Ovo je klasični izborni budžet koji ima za cilj finansiranje predizborne kampanje vladajuće A-SDA. Finansijsko stanje grada je sve gore, a treba nekako kupiti glasače, članove biračkih odbora, podjeliti pakete i otvoriti koji lokalni put. Gradonačelnik Ogrešević odlukom da bude nosilac liste A-SDA za kantonalnu Skupštinu je jasno pokazao da ga ne zanima Cazin i Cazinjani već isključio politika i da će se čitavo ljeto baviti isključivo prikupljanjem glasova a ne rješavanjem problema građana. Svojoj predizbornoj kampanji on je sad podredio i gradski budžet“, rekao je Miskić.

Da Ogreševića zanima razvoj infrastrukture na području Cazina, on bi, umjesto da se zadužuje, otkočio realizaciju brojnih projekata koje finansira Vlada Unsko-sanskog kantona, kažu u SDA. Na čekaju već godinu dana je Šehidsko mezarije u Kapićima, Osnovna škola Cazin 1 za koju je Vlada USK izdvojila 400 hiljada KM, čeka se urbanistička dozvola za projekat kolektora u Stijeni u vrijednosti od 300 hiljada KM. Na čekanju su i igralište u Rujnici (30.000 KM), put Karebgovići-Ostrožac (40.000 KM), te putni pravac Memići (60.000 KM).

Prema riječima predsjedavajućeg Skupštine USK Nijaza Hušića, A-SDA se na ovaj način pripema za predizbornu kampanju tokom koje će pokušati da dokaže tezu o navodnoj zapostavljenosti općina od strane Kantona.

„Svjesno kočenje projekata koje bi značajno doprinjele razvoju našeg grada je čisto politikanstvo. Ogrešević i A-SDA žele političke poene ubirati na priči o tome kako to Kanton ne brine za Cazin. S obzirom da ga brojevi demantuju i da je Cazin itekako zastupljen u kantonalnom budžetu, Ogrešević je odlučio da se pobrine da kantonalni projekti ne mogu biti realizovani“, izjavio je Hušić.

Predsjednik Gradskog odbora SDA Cazin Almin Handanagić je dodao da A-SDA sredstva sa kantona zanimaju samo ukoliko može njima raspolagati po svom nahođenju. ”Kako drugačije objasniti još jedan očajnički pokušaj da se sruši Vlada Huseina Rošića kojem smo svjedočili u ponedeljak. Nije nikakva tajna da A-SDA ne zanima ni zakonitost izbora policijskog komesara ni sigurnost građana. Bitno je samo preusmjeravanje tokova novca u Cazin kako bi se mogla finansirati jedna veoma skupa kampanja ove stranke. U nedostatku konstruktivnih prijedloga i ideja, trgovina je za A-SDA jedini način da opstane na političkoj sceni”, kazao je.

A-SDA i njeni ”lideri” su ove sedmice još jednom dokazali ono što svi dobro znamo: da im je stranka ispred građana, a želja za vlašću ispred općeg dobra, zaključeno je u SDA Cazin.