A SDA i Bošnjački pokret zajedno na općim izborima (FOTO)

Stranka demokratske aktivnosti BiH i Bošnjački pokret u BiH danas su potpisali Sporazum o zajedničkom nastupu na općim izbrima koji će se u našoj zemlji održati 7.oktobra 2018.godine.

Stranka demokratske aktivnosti BiH i Bošnjački pokret u BiH danas su potpisali Sporazum o zajedničkom nastupu na općim izbrima koji će se u našoj zemlji održati 7.oktobra 2018.godine.

Kako je istaknuto prilikom potpisivanja Sporazuma, ovo je samo nastavak saradnje dva politička subjekta koji već godinama, na zajedničkim idejama i ciljevima, nastoje promijeniti i popraviti stanje u BiH te predstojeći opći izbori i zajednički nastup na istima predstavlja logičan slijed.

-„Smatramo ovo još jednim pozitivnim iskorakom u našem djelovanju i nastojanju da napravimo jedan dobar posao kada je u pitanju izgradnja naše države i njen razvoj. Radujemo se ovoj saradnji i radu za bolju i napredniju Bosnu i Hercegovinu“, izjavio je predsjednik Stranke demokratske aktivnosti BiH Nermin Ogrešević.

Kako je istaknuto, većina političkih subjekata brine se za uskostranačke pozicije pojedinaca i vlast, dok A SDA i Bošnjački pokret prije svega, zabrinjava sudbina države BiH nakon oktobarskih izbora i stanje u kojem će se tada naći.

unnamed.jpg

Upravo na tome je temelj zajedničkog djelovanja, naglasio je predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić.

-„Vrlo je važno da se na političkoj sceni BiH od strane bošnjačkog naroda artikuliše jedna nova bošnjačka politika koja će izaći iz lažne podjele Bošnjaka na ljevicu, desnicu ili centar jer je država ugrožena, a građani BiH poniženi. Ujedinjavanjem svih onih koji se vode ovakvim ciljevima dobićemo za rezultat da građani imaju mogućnost odabrati na izborima ono što je pozitivno“, kazao je Tokić.

A SDA i Bošnjački pokret nastavljaju svoju saradnju nakon potpisivanja Sporazuma i aktivne pripreme za predizbornu kampanju i oktobarske izbore.

PRESS SLUŽBA A SDA BiH