fbpx SDA obmanula građane i glasala za trasu autoputa kod Mostara

SDA obmanula građane i glasala za trasu autoputa kod Mostara

Home

SDA obmanula građane i glasala za trasu autoputa kod Mostara


Amandmani Vlade Federacije BiH na Prijedlog prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za FBiH „Autocesta na Koridoru Vc“ usvojeni su na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH glasovima vladajuće koalicije, a o njima će se sutra izjašnjavati i delegati Doma naroda.

Za ove amandmane glasala je i SDA čiji je mostarski ogranak na čelu sa Salemom Marićem samo prije dva dana tvrdio da će štititi interese lokalnog stanovništva koje je bilo protiv predložene trase Koridora 5-C kroz mostarsko gradsko područje Jugoistok. Koliko je obećanje bilo lažno, pokazala je današnja sjednica.
 
Iako su iz SDA Mostara tvrdili da su njihovi  predstavnici i zastupnici u vlasti uvijek bili i da će biti glasnici naroda te da se po tom pitanju ništa neće niti može promijeniti, nešto se ipak promijenilo.
 
Navedene amandmane, koji se odnose na kompletnu i usuglašenu trasu pripremilo je Federalno ministarstvo prostornog uređenja po prijedlogu JP Autoceste FBiH (Jasmin Bučo SDA) odnosno Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (Denis Lasić HDZ BIH).
 
Iz opozicije su upozorili da se radi o političko-tajkunskim interesima dijela SDA, te da je upravo ova stranka konačno pokazala na koji način “osluškuje glas građana" i "štiti njih i njihovu imovinu".
 
Lokalno stanovništvo prikupilo je 3.200 potpisa za peticiju protiv izgradnje ovakve trase te najavilo da će ukoliko politika ne održi obećanje, pravdu tjerati sve do Strasbourga.

 

(Izvor: Vijesti.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 25/01/2017 - 18:04

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top