SDP: Rezultati izbora u Hrvatskoj pozitivno će djelovati na BiH

Home

SDP: Rezultati izbora u Hrvatskoj pozitivno će djelovati na BiH


Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu razgovaralo o pripremama za 15. sjednicu Glavnog odbora SDP-a, koja će biti održana 17. decembra. 

Predsjedništvo SDP-a je na današnjoj sjednici također  pozdravilo pobjedu SDP-a i Kukuriku koalicije na parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj te im uputilo čestitke.

"Rezultati izbora u Hrvatskoj sigurno će imati pozitivnu refleksiju kako na Bosnu i Hercegovinu tako i na cijelu regiju. Apsolutna pobjeda SDP-a je dokaz da građani Hrvatske žele da ih predvodi koalicija ujedinjena na vrijednostima antifašizma, solidarnosti i odgovornosti za dobrobit svih građana Hrvatske, kao i čitave regije. Građani Republike Hrvatske i hrvatsko društvo u cjelini demonstriralo je apsolutnu zrelost i osjećaj za ozbiljnost trenutka u kojem se nalazi Hrvatska, ali i čitav region i Evropa", zaključeno je na sjednici, navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

Dodaje se da se razgovaralo  i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, gdje  ni 14 mjeseci nakon izbora nije formirano Vijeće ministara BiH te vlast u Kantonu 10.

"SDP je u dosadašnjim razgovorima pokazao i odgovornost i spremnost na dogovor te insistira na što bržoj uspostavi vlasti. Očekujemo od dva HDZ-a da odustanu od maksimalističkih zahtjeva koji trenutno koče formiranje vlasti i predstavljaju najveću prepreku ubrzavanjem puta ka EU i NATO-u", saopćeno je iz SDP-a BiH.

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 22:09

Facebook komentari

Back to top