SDP USK: Predstavljeni kandidati za Opće izbore 2018. godine

Izbornu kampanju za predstojeće Opće izbore 2018. godine, Kantonalna organizacija otpočela je press-konferencijom na kojoj su predstavljene liste za sva tri nivoa.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine zvanični početak kampanje obilježila je veličanstvenim skupom u Gradskoj Areni u Zenici, 08.septembra (subota). Rukovodstvo partije, rame uz rame s kandidatima iz svih izbornih jedinica sa ovog skupa poslalo je jasnu poruku: krajnje je vrijeme da Bosnu i Hercegovinu učinimo zemljom za sve nas, da stvorimo društvo jednakih mogućnosti za sve građane ove države i našoj djeci osiguramo bolju budućnost.

Izbornu kampanju za predstojeće Opće izbore 2018. godine, Kantonalna organizacija otpočela je press-konferencijom na kojoj su predstavljene liste za sva tri nivoa, te nosioci lista:

Muhidin Šertović (Bosanska Krupa) – nosilac liste za Skupštinu kantona,

Albin Muslić – nosilac liste za Parlament federacije BiH i

Enes Eminić - nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH.

U svojim obraćanjima nosioci lista istakli su da je SDP jedina partija, koja ima plan da ovu zemlju vrati na pravi put i stvori uslove za izgradnju prosperitetnijeg i socijalno pravednog društva, koja će nakon pobjede u oktobru krenuti u još jaču borbu protiv razarajućeg fašizma i nacionalizma koji je nažalost postao naša svakodnevnica i Partija koja će građanima vratiti vjeru u ljude u ovu državu i sve njene institucije.

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Enes Eminić najavio je oštru borbu protiv svakog oblika korupcije, ističući kako je kucnuo čas da se iz ruku uzme vlast onima koji za ovu zemlju nisu učinili ništa i čiji je jedini cilj dalje pljačkanje i uzimanje od građana koji jedva spajaju kraj s krajem i čija djeca masovno odlaze u strane države, kako bi sebi osigurali bilo kakvu budućnost.

“Omalovažili su radnike i penzionere, ponizili su borce, tjeraju nam djecu, moju djecu su otjerali - vrijeme je da ih zaustavimo.“, rekao je Eminić.

Hajrudin Havić, predsjednik KO SDP BiH USK i kandidat za Skupštinu USK, istakao je da će SDP BiH USK voditi jednu pozitivnu, afirmativnu kampanju i da će sa građanima razgovarati isključivo o programu Socijaldemokratske partije - Planu 10, u kojem su sadržana rješenja koja SDP BiH nudi kao odgovor na trenutno stanje i rješenja za njihove probleme.

“Naš je plan promjena. Griješili smo, ali smo iz tih grešaka učili i zajedno sa Vama želimo spriječiti da se one ponove, zajedno sa vama dragi sugrađani, želimo jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu za sve nas i jednog predsjednika za sve nas”, poručio je Havić.