SDP VELIKA KLADUŠA: Raspolaganje javnim novcem mora biti transparentno, nikako tajno!

Home

SDP VELIKA KLADUŠA: Raspolaganje javnim novcem mora biti transparentno, nikako tajno!


Istup novoimenovanog vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća "Komunalije" d.o.o. Velika Kladuša na 11. sjednici Općinskog vijeća smatramo krajnje neprofesionalnim i nedopustivim.

Nedopustivo je da direktor jednog javnog preduzeća čiji je osnivač Općinsko vijeće uzme sebi za pravo da odbija odgovoriti na vijećnička pitanja o poslovanju ovog javnog preduzeća, te poslovanje istog nazivati poslovnom tajnom, a hvaljenje konforom na račun građana predstavlja vrhunac bahatog banašanja.

Novoimenovanom vršiocu dužnosti bi trebalo biti jasno da nema te informacije vezane za poslovanje javnog preduzeća koja može biti tretirane kao poslovna tajna pred osnivačem, te da javnosti ne bi trebali biti potrebni špijuni kako bi saznali nešto o poslovanju javnog preduzeća.

Očigledno je da u poslovanju ovog javnog preduzeća ima dosta tajni koje će glavni akteri na sve moguće načine pokušati sakriti od javnosti, a u tome normalno neće uspjeti, to im obećavamo.

Dok se vi hvalite komfornim životom i uživanjem koje plaćate javnim, odnosno narodnim, novcem, mnogi naši sugrađani samo djelić tog komfora su primorani da traže van granica Bosne i Hercegovine!

Smatramo da građani Velike Kladuše u svakom trenutku trebaju i moraju dobiti na uvid informaciju kako i na koji način se raspolaže sa javnim novcem, odnosno njihovim novcem.

Svi oni koji ne znaju kako danas izgleda velikokladuška politika, neka poslušaju dvije minute kladuškog cirkusa na sljedećoj poveznici: 

 

Topic
Objavio: Wed, 27/09/2017 - 08:32

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top