Sedam američkih mornara poginulo u sudaru razarača i teretnog broda

Home

Sedam američkih mornara poginulo u sudaru razarača i teretnog broda

Ronioci su pronašli tijela mornara stradalih u sudaru cargo broda i američkog vojnog razarača USS Fitzgerald na obali Japana, javlja Reuters.

Komandant Sedme američke flote viceadmiral Joseph Aucoin potvrdio je smrt mornara, ali nije iznio precizan broj. On je rekao da je razarač mogao i potpuno potonuti zbog štete koja je nastala sudarom, ali je opreznošću posade brod spašen i nakon višemjesečne popravke ponovo će biti u pogonu.

"Šteta na brodu je značajna. U trenutku udara veliki broj članova posade je spavao" ,rekao je Aucoin, opisujući sudar broda sa filipinskom zastavom i razarača.

Nije htio govoriti o mogućim uzrocima nesreće. Japanski mediji pišu da je sedam mornara poginulo te da je brod koji je udario u razarač najmanje tri puta veći. Tri osobe su povrijeđene među kojima i kapetan američkog broda. U trenutku sudara posadu je činilo 285 mornara i oficira.

Japanske vlasti provjeravaju mogućnost da je do nesreće došlo „profesionalnim nemarom“, ali iz toga nije jasno koji od brodova bi mogao biti odgovoran.

 

(Izvor:fokus.ba)

Tagovi
Topic
Objavito: Ned, 06/18/2017 - 12:28

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top