Home

Sedam znakova koji će vam pokazati da li ste spremni da budete roditelj

29 Sep

Sedam znakova koji će vam pokazati da li ste spremni da budete roditelj

Zato trebate ranije da razmislite da li ste spremni da budete roditelj i da li je vaš partner istog mišljenja, jer za osnivanje porodice treba više od želje.

Parovi bez djece često razmišljaju da li previše rano da se upuste u tu “avanturu” ili je pravo vrijeme za dolazak novog člana i osnivanje porodice.

Kako biste bili sigurni da ste vi i vaš partner spremni, provjerite da li se slažete sa sljedećim izjavama.

Odluka da imate bebu treba da bude zajednička

Osnova zdrave veze je iskrenost i uzajamno poštovanje i ne smijete da ignorišete želje vašeg partnera jer on ili ona nisu samo nosioci biološkog materijala neophodnih za oplodnju. Razgovarajte o bebi unapred.

Beba neće riješiti vaše porodične probleme

Nekad beba može da popuni jaz koji se stvorio između roditelja, jer im svojim dolaskom na svijet pokazuje koliko su njihove svađe nebitne. Ali, nevolje u braku mogu i da se intenziviraju jer dolazi do nekih promjena na koje nisu uvijek i svi spremni. Beba nije mirotvorac i zaslužuje da se rodi u srećnoj porodici.

Budite realni kada su vaše sposobnosti u pitanju

Bezbrižan roditelj je rijetka pojava, ali nemojte odmah da se obeshrabrite. Bitno je da budete svjesni sebe i svojih mogućnosti, a na greškama svi učimo.

Ne mjenjajte svoj život “zato što tako treba”

Internet je prepun sadržaja i savjeta kada treba imati bebu, u kojim godinama, sa kim, šta to mjenja, .... Dosta s tim! Niko ne može da vam kaže kada je savršen momenat za to.

Budite svjesni izazova koji vas čekaju

Neki parovi misle da je imati bebu pravi izvor zabave. Imaćete dosta zabave, ali nevolje i brige dolaze u paketu sa tim. Možemo samo da zamislimo kakav uticaj imaju djeca na mentalno stanje roditelja, zato budite spremni.

Napravite dobar finansijski plan

Kada se beba rodi, vaši rashodi mogu da postanu veći od prihoda. Zbog toga vam određena svota ušteđevine može dobro doći. Nemojte se stalno oslanjati na roditelje i prijatelje koji su tu da vam pomognu da beba ne gladuje. Budite odgovorni.

Odluka da imate bebu je samo vaša, a ne nametnuta

Svi smo se naslušali priča o starenju bez igde ikoga da nam doda čašu vode ili da nas pokrije. Da li ćete imati bebu zavisi samo od vas i vaših želja i mogućnosti. To što vam drugi govore da vam je vrijeme, da vaš biološki sat otkucava i da starite ne treba da bude razlog da se odlučite za trudnoću. 

 

(Izvor: Avaz)
 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top